Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa 155 1.9TD - кажете нещо повече

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• alfa 155 1.9TD - кажете нещо повече

Попаднах на една такава Алфа и незнам какво да правя!В смисъл такъв ,че исках да си взема бензинова но тази кола е много запазена.1995 годена е и е на 92000 км. от Швейцария със сервизна книжка и изглежда много запазена!Та въпросът ми е дали някой кара кора с такъв двигател и дали е много сложна за поддръжка.Аз лично не съм привърженик на дизелите но тази върви много добре (за 90 к.с. разбира се) и е много добра.А отностно поддръжката не съм карал никога дизел и знам, че има подгр. свещи , дюзи и незнам си какво още Ще съм благодарен на някой който има такава алфа да ме осветли малко по някой въпроси

Предварително благодаря

меткай се

Comment

Потърси в подраздела за 145/6! Там има много писано за този двигател. Добър е и е евтин за поддръжка като за дизел.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Ако са и реални километрите е много добре. моята е 2,5 TD и засега съм доволен. харчи 9 на сто градско и си върви направо чудесно
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
          Ако са и реални километрите е много добре. моята е 2,5 TD и засега съм доволен. харчи 9 на сто градско и си върви направо чудесно
          Само дето 2.5ТД мотора нема нищо общо с 1.9ТД
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Добре звучи офертата. Има ли клима вземай я.
            А ако се откажеш дай я насам че брат ми точно такава си търси.
            AR 155 1,9 TD;
            Lancia 1,9 td

Comment

е сега подробности . идеята беше че дизелите не са чак толкова лошо нещо
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re: alfa 155 1.9TD - кажете нещо повече

Първоначално публикувано от alfa155Q4
                Попаднах на една такава Алфа и незнам какво да правя!В смисъл такъв ,че исках да си взема бензинова но тази кола е много запазена.1995 годена е и е на 92000 км. от Швейцария със сервизна книжка и изглежда много запазена!Та въпросът ми е дали някой кара кора с такъв двигател и дали е много сложна за поддръжка.Аз лично не съм привърженик на дизелите но тази върви много добре (за 90 к.с. разбира се) и е много добра.А отностно поддръжката не съм карал никога дизел и знам, че има подгр. свещи , дюзи и незнам си какво още Ще съм благодарен на някой който има такава алфа да ме осветли малко по някой въпроси

Предварително благодаря
                Моторът е доста здрав и опростен за разлика от 2.5 TD
                По-ходовата част няма какво да коментирам, защото 155 е доста здрава.
                Този двигател е компромис м/у разход и комфорт. За вървеж не може да се каже, че е нещо невероятно, но не е зле Ако наистина (което ме съмнява) е на 92 000 км, то я взимай Основното е колата да има климатик, защото виждаш какви жеги има
                Евентуалните проблеми, които може да ти създава колата, то това са частите по електрониката с марка БОШ Но това е при всички италянки с части на конската марка Хубавото е, че на този мотор има доста по-малко електроника от една бензинка, дори и 8 волтова
                sigpic

Comment

Working...
                X